poniedziałek, 17 października 2011

Gorąca whisky po irlandzku

Składniki:                                               

  • 8 goździków
  • 1 plasterek cytryny
  • 2-3 łyżeczki miodu
  • 1/2 szkl. gorącej wody
  • 60 ml irlandzkiej whisky


Sposób przygotowania:
Wcisnąć goździki dookoła plasterka cytryny. Odstawić.Wlać miód do kieliszka do wina. Umieścić metalową łyżkę z wyżłobioną częścią do góry. Wlać gotującą się wodę po łyżeczce. W ten sposób unikniemy pęknięcia kieliszka. Pomieszać wodę, aby rozpuścić miód. Wlać whisky i dodać plasterek cytryny. Zaparzać przez 1 minutę i podawać. Idealny napój w zimne wieczory :)

1 komentarz:

Martynosia pisze...

Bardzo dobra na przeziebienia - swietnie rozgerzewa;)

Przyciski Listonic