poniedziałek, 6 lipca 2015

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym


Składniki:
  • 250 g ulubionego makaronu
  • 300 g filetu z łososia bez skóry
  • 300 śmietany 12%
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, po czym wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Podsmażamy następnie dodajemy drobno pokrojonego łososia i smażymy około 4-5 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, pieprz, sól, i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i dusimy przez 3-4 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron. Odlany makaron łączymy z sosem.  Danie ozdabiamy odrobiną koperku. Smacznego.

Brak komentarzy:

Przyciski Listonic