Składniki:
- 250 g ulubionego makaronu
- 300 g filetu z łososia bez skóry
- 300 śmietany 12%
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, po czym wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Podsmażamy następnie dodajemy drobno pokrojonego łososia i smażymy około 4-5 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, pieprz, sól, i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i dusimy przez 3-4 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron. Odlany makaron łączymy z sosem. Danie ozdabiamy odrobiną koperku. Smacznego.
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, po czym wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Podsmażamy następnie dodajemy drobno pokrojonego łososia i smażymy około 4-5 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, pieprz, sól, i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i dusimy przez 3-4 minuty. W międzyczasie gotujemy makaron. Odlany makaron łączymy z sosem. Danie ozdabiamy odrobiną koperku. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz