czwartek, 26 lipca 2012

Borówkowe rogaliki


Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego około 450 g
  • 200 g borówki amerykańskiej lub jagód
  • cukier
  • 4 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadrata wsypujemy łyżkę jagód i odrobinę cukru. Składamy na pół, w kształt trójkąta i delikatnie zlepiamy palcami. Na koniec każdy trójkąt smarujemy odrobiną mleka i posypujemy cukrem. Pierożki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut. Przepis pochodzi z blogu "trzy grzybki w barszcz". Życzę smacznego.

6 komentarzy:

Tomek gotuje pisze...

Pięknie zarumienione :)

elderberry pisze...

mmmm, idealne :)

ANNA pisze...

Fajne połączenie z borówkami. Szybko i pysznie :)

Ola pisze...

szybkie i bardzo efektywne

Anonimowy pisze...

jak zaglądam na tego bloga to mam kompleksy :)

Unknown pisze...

Rogaliki palce lizać :)

Przyciski Listonic