czwartek, 6 września 2012

Sałatka z pieczarkami i jajkiem


Składniki:
porcja na 2 osoby
  • 5 gotowanych na twardo jajek
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • pół małej cebuli
  • 150 g groszku z puszki ( dałam pół puszki)
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • łyżeczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Jajka przekroić na pół, wydłubać żółtka, białka pokroić. Żółtka rozetrzeć widelcem i połączyć z jogurtem, majonezem i musztardą. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać, połączyć z sosem majonezowym i doprawić do smaku. Smacznego

2 komentarze:

Maggie pisze...

Sympatyczna salatka, taka meska :) Moze tez zrobie, tylko z mrozonym groszkiem, bo puszkowego nie lubie.

Ola pisze...

taka "zgrabna" sałatka. Kilka składników a zachwyca smakiem

Przyciski Listonic