niedziela, 5 sierpnia 2012

Gnocchi z wędzonym łososiem, szpinakiem i kaparami



Składniki:
  • 500 g makaronu gnocchi
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki kaparów
  • 125g serka mascarpone
  • 1/2 szklanka śmietany 30%
  • 200 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Na głęboką patelnię wlać śmietanę, serek mascarpone, drobno pokrojony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewać to wszystko na średnim ogniu, aż składniki się połączą i powstanie gęsty sos. Gnocchi ugotować, przecedzić i połączyć z sosem. Następnie dodać pokrojonego łososia i kapary. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przepis pochodzi z bloga " Słodka babka". Życzę smacznego.

4 komentarze:

wykrywacz smaku pisze...

jaka śliczna łososiowa różyczka! ;-) Dziękujemy za zdjęcie!

dulcynea pisze...

wyszło pyszne

Emi pisze...

czy "makaron gniocchi" to poprostu kluseczki gniocchi - takie z ziemniaków?? czy w tym przepisie jest wykorzystywany typowo makaron??

Paulina pisze...

w przepisie wykorzystałam kupne kluski gniocchi. Są to właśnie takie kluseczki z ziemniaków

Przyciski Listonic