wtorek, 17 lipca 2012

Ziemniaki cytrynowo-musztardowe



Składniki:
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżka ostrej musztardy
  • pól łyżeczki rozmarynu
  • łyżeczka tymianku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, musztardą i ziołami. Gdy ziemniaki będą gotowe wyłożyć je na blachę i polać je przygotowaną marynatą. Wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis pochodzi z bloga "Eat me". Smacznego. 

10 komentarzy:

Kasia S, pisze...

wydawało nam się, że już wszystkiego spróbowałyśmy z ziemniakami, ale ewidentnie się myliłyśmy :)

Pozdrawiamy serdecznie

Tapenda

Mienta pisze...

Jakie piękne zdjęcie:) Mam nadzieję, że smakowały :) Pozdrawiam :)

Ola pisze...

wspaniałe, bardzo lubię jako samodzielne danie

Emma pisze...

Cudne zdjęcie!
Jestem pewna, że ziemniaczki pyszne!

Hania-Kasia pisze...

Prezentują się apetycznie.

wykrywacz smaku pisze...

świetne połączenie smaków!

kuchenny bałagan pisze...

Pysznie wyglądają, uwielbiam jeść ziemniaki na różne sposoby, ten zapowiada się bardzo smacznie :)

k.m.w. pisze...

mmm mam ochotę na takie ziemniaczki:)

Arvén pisze...

Rewelacja. Przyjemna odmiana dla klasycznych pieczonych ziemniaków :)

Tomek gotuje pisze...

Lubię ziemniaczki z dodatkiem musztardy, z cytryną też muszą być pyszne :)

Przyciski Listonic