czwartek, 26 października 2017

Kurczak z grzybami w sosie musztardowym.



Składniki:

  • 200 g mieszanki grzybów
  • 1 czerwona cebula
  • 2 x 120 g piersi kurczaka
  • 2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej
  • 60 ml śmietany kremówki

Sposób przygotowania:
Grzyby posiekać i wrzucić na patelnię, smażyć do momentu aż będą złociste i miękkie. Następnie dodać łyżkę oleju, posiekaną cebulę i pokrojonego kurczaka. Smażyć wszystko około 5 minut. Po tym czasie dodać musztardę, śmietankę i 150 ml wody. Wszystko wymieszać i pozostawić na ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. To kolejny przepis Jamie Oliviera. Życzę smacznego.

1 komentarz:

Ervisha pisze...

Moja siostra lubi połączenie kurczaka z grzybami ;)

Przyciski Listonic